Mumsig vinbärskaka! |
Vinbärskaka med smultäcke
Mördeg: 1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2-3 dl vinbär
Smultäcke alternativ 1:
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl hackad mandel (eller lite mer havregryn annars)
Smultäcke alternativ 2:
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
1 dl socker
ca 1 dl kokosolja
1-2 tsk vaniljsocker
Blanda de torra ingredienserna till mördegen. Arbeta sedan ner smöret. Rör i ägg. Tryck ut mördegen i en form, inte större än 30x23 cm, för då blir kakan för platt och smuldegen räcker inte till. Häll över vinbären. Blanda ihop smuldegen du valt och smula den över vinbären. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Det blir mums och ingen jag har bjudit denna på har tyckt att det behövs grädde, glass eller något till. Jag har även gjort den med björnbär och äpple - det blev gott det med. Tips! Byt gääärna ut det vita sockret mot råsocker, eller varför inte prova exempelvis kokossocker!?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar