Rawlunch frikadeller med nudlar och spenat |
1/4 dl solrosfrön
0,5 dl mandlar
1 soltorkad tomat
lite purjolök
3 champinjoner
0,5 tsk koriander (torkad)
1 krm rökt paprikapulver
lite tamarisoja eller vatten
eventuellt salt
svartpeppar
Blötlägg gärna frön, mandlar och soltorkade tomater i 1 timme ungefär. (Behövs inte med soltorkad tomat om den är inlagd i olja.) Sedan är det bara att mixa alltihop (jag använder stavmixer). Jag tar i tamarisojan/vattnet sist. Duttar i någon matsked. Det ska bli en smet som går att forma till bollar. Så rullar man bollar och sen är det klart. Enkelt, eller hur?
Till detta kan man ha exempelvis nudlar som man rivit med zestjärn, eller rivjärn eller så tar man potatisskalaren, det blir lika gott i vilket fall. Jag gjorde mina nudlar av sötpotatis och squash. Tyvärr odlas inte sötpotatis i Sverige, men squash däremot odlas här. (Min granne till exempel som är grönsaksbonde odlar bland annat squash.) Så tänk gärna på det när det är säsong, köp närodlat! Jag hade spenatblad också. Sen så passar det ju fint med en rå tomatsås också. Den kan du fixa såhär enkelt: Mixa färska tomater, gärna någon soltorkad tomat också, lite lök av något slag, kanske lite chili, en nypa salt, svartpeppar och en skvätt olivolja. Typ något sådant....Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar