Translate

lördag 6 juni 2015

Fantastiskt goda choklad energibars


"No bake" Chokladbars
Sommar, vår, vinter eller höst...alla dagar är det perfekt att ha dessa enerigbars liggande i frysen att plocka fram och ta med när man är i farten och behöver snabbt mellanmål, eller planerar utflykt, reser eller tränar. Dom är dessutom nötfria (för dem som inte tål eller alltid vill ha nötter), goda och nyttiga! Det fantastiska med dessa bars är att man inte tror att det är sant att de är gjorda på bönor som en av huvudingredienserna! För de smakar bara chokladboll -fast utan massa vitt raffinerat socker och smör. Vilken himla bra idé, eller hur? Recept har jag hittat i tidningen Buffé nr.2 2015
Så detta tycker jag absolut att du ska testa, bönälskare eller inte, nötallergiker eller inte!

Det blir minst 12 små bars av denna sats:

200 g avrunna kokta vita bönor
4 msk kokosmjöl (eller valfritt mjöl)
3 msk kakao 
3 msk kokosolja
ev. 1,5 msk kokossocker eller agavesirap
12 färska urkärnade dadlar
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
1,5 msk chiafrön
0,5 dl torkade gojibär eller mullbär (eller valfritt alternativ)

Skölj bönorna noga, innan du mixar dem tillsammans med övriga ingredienser utom kokos, chia och bär. Det ska bli till en slät smet. Lägg sedan smeten i en bunke och blanda med kokos, chia och bär. Forma smeten till bars. (Det går lätt med denna smet.) Linda in i bakplåtspapper. Frys dem gärna! I kylen håller de bara några dagar. Åh, naturligtvis går det bra att göra bollar också om man vill! Alla i min familj tycker om dessa - även tonårssonen som annars inte gillar dadlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar