Translate

onsdag 5 februari 2014

Glutenfria fröknäcke

Snön smälter och våren är påväg...
Så bra det är att ha något som är lätt att ta med ut i all hast, om man ska på utflykt någonstans eller bara sitta en stund på verandan och njuta av lite härliga solstrålar med vårkänsla. Glutenfritt fröknäcke, som är gott precis som det är, bakar man lätt som en plätt, i varje fall med detta receptet:

2 dl valfritt mjöl (jag brukar blanda och variera mellan bovetemjöl, hampamjöl, majsmjöl, havregryn
2,5 dl valfria frön  (jag brukar använda solros, pumpa, linfrön, sesamfrön)
2 msk kokosolja eller rapsolja
lite salt
2,5 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och lägg i kokosoljan eller rapsoljan och häll det sedan i de torra ingredienserna. Blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll på smeten, den ska vara ganska lös. Tag ett till bakplåtspapper och lägg det ovanpå smeten. Fördela ut smeten med hjälp av händerna över plåten. Kavla eventuellt med slät kavel ovanpå pappret.Ta bort pappret. Strö lite flingsalt över. Skär i rutor innan du sätter in plåten i ugnen, annars får du bryta bitar av knäckebrödet efter den gräddats och kallnat. Efter 30-40 minuter i ugnen så är det klart. Ljuvligt gott, med eller utan något på! Om du har varmluftsugn rekommenderar jag att göra dubbel sats, detta kommer att gå åt.

Glutenfritt fröknäcke enkelt och ljuvligt gott!

Receptet har jag hittat på en fantastiskt inspirerande blogg som heter hurbrasomhelst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar