Translate

tisdag 11 februari 2014

Himlagott nötsmör

  
Hemgjort hasselnötsmör så enkelt och gott !
Jag har hittat ett nytt favoritpålägg. Hemgjort hasselnötssmör! Har kanske någon gång i mitt liv köpt hasselnötsmör och testat, men det var säkert varken lika gott eller nyttigt som detta hemgjorda. Det ska gå bra att välja andra nötter och även lägga till fröer om man vill, och det kommer jag absolut att testa...blir säkert några olika varianter framöver. 

Nötsmör

Hasselnötter, eller ev. andra nötter, eller blandat (även fröer)
Neutral olja
En nypa salt
Ev. en klick dadelsirap eller annan sötning

Mixa nötterna/fröerna till ett ganska fint mjöl. Tillsätt sedan lite olja och blanda väl, det ska inte bli rinnigt utan ska ju vara lätt att bre på kex eller liknande. (men det ska inte vara torrt heller.)
Det ska bli ett "smör" helt enkelt. Och så tycker jag att det behövs en gnutta salt och liten klick dadelsirap, eller annan sötning. Går säkert att mixa med en dadel eller två om man vill. Sen är det ju flera olika användningsområden för detta goda smör...man kan använda det i raw-kakor och bollar till exempel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar