Mina marinader på 80-års buffé |
300-400 g champinjoner (jag använde burkchampinjoner)
2 vitlöksklyftor
olivolja
½ dl vatten
1 dl vitt vin
lite tomatpuré, eller sambal oelek för mer hetta
lite timjan
en nypa socker
salt och svartpeppar
persilja
Gör så här:
Fräs svampen med krossade vitlöksklyftor i olja (ev. med en smörklick) tills vätskan kokat in och champinjonerna fått lite färg. Häll på vin, vatten och tomatpuré eller sambal oelek samt timjan och sjud under lock i ca 15 minuter. Smaka av med ca 1 tsk strösocker. Vänd ner 2 msk hackad persilja innan servering och plocka bort de krossade vitlöksklyftorna. Gör dem gärna dagen innan de skall serveras, de vinner helt klart på att stå till sig ett dygn eller två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar