Translate

tisdag 8 juli 2014

Havre och råg- knäcke

Gott knäckebröd med råg och havre
Detta knäckebröd är så lätt att baka så det kan vem som helst göra. Det har blivit familjens favorit! Jag brukar baka 2 plåtar varje gång. Går ju fort när man har varmluftsugn. Vill du bara baka en plåt så halvera receptet. 
(Två plåtar knäckebröd)
3 ½ dl grovt rågmjöl
3 ½ dl havregryn
2 msk linfrön eller sesamfrön
2 ½ dl solrosfrön
1 ½ dl pumpafrön (eller en blandning av sesam, chia och linfrön)
½ msk salt
5 -6 ½ dl ljummet vatten
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 180-200 grader. Blanda allt till en jämn smet. Börja med de torra ingredienserna! Och ha inte i allt vatten på en gång, eventuellt behöver du inte så mycket som 6 ½ dl. Det ska bli en lös deg. Sen smörar du två plåtar, eller täcker dem med bakplåtspapper. Och häller ut smeten på plåtarna som sedan ska bredas ut tunt med en slickepott eller liknande. Grädda i 10 min. Tag ut plåtarna och skär nu knäckebrödet i rutor, ställ sedan in plåtarna igen. Grädda i 20-25 minuter till. Eventuellt kan du låta knäckebrödet ligga på galler och torka lite till i avstängd ugn. Sen är det bara att smaka och njuta! Förvara i plåtburk när de har svalnat. Frys eventuellt in endel.
 


2 kommentarer:

  1. Imorgon ska jag göra knäckebrödet det ska bli gött och spännande. Tack

    SvaraRadera
  2. Låter mycket bra! Det ska vi testa :-)

    SvaraRadera