Translate

torsdag 20 november 2014

Bästa pajdegen utan vitt mjöl och mejeriprodukter

Glutenfri jättebra pajdeg

Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet på pajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter. Denna pajdeg är gjord på havre, sojamjöl eller majsmjöl och rapsolja. Blir hur bra som helst!

Till en normalstor paj behövs:

2 dl havregryn (ren havre för glutenfritt)
1 dl soja eller majsmjöl (jag har bara testat med sojamjöl)
0,5 dl rapsolja
ca 0,5 dl kallt vatten

Det är bara att blanda ihop som en vanlig pajdeg och låta stå en kvart. Sen kavla ut och lägga i pajformen, nagga med gaffel och grädda som vanligt. Jag förgräddar alltid pajskalet en stund, ca 10 minuter, innan jag har i fyllningen. Pajen på bilden är en vanlig västerbottensostpaj. Vi hade kallskuret och smörstekta kantareller till.


1 kommentar: