Translate

söndag 1 februari 2015

Raw granola - Mums!Äntligen fick vi några härliga vinterdagar även här nere i Halland! Allt det härliga vita där ute lockar till promenader, skidturer, och kanske pulkaåkning (i alla fall om man har yngre barn.) Och kanske har man med sej matsäck eller fika och något varmt att dricka på termos. Och har man inte det så är det gott med lite energipåfyllning när man kommer hem igen. Jag gjorde denna goda granola som är raw och glutenfri och receptet jag utgick ifrån finns i den underbara Raw Food kokboken "Raw Food på svenska" av Erica Palmqrantz. Väldigt enkel att snabbt mixa ihop. Och blir det över så går den att förvara två dagar i kyl, eller längre om man inte har blötlagt nötterna.

Till 2 portioner behöver du:

0,5 dl mandlar
0,5 dl valnötter
2-4 färska dadlar (beroende på hur sött du vill ha det)
0,5 dl solrosfrön
3/4 tsk kanel
en nypa salt (prova även om det låter konstigt!)
1 frukt, skivad
1 dl mandelmjölk, soja eller havremjölk går också bra

Mixa mandel och valnötter tills de är grovhackade. Tillsätt dadlar, frön, kanel och salt. Och rör till en blandning i en skål. Servera granolan med skivad frukt och valfri växtbaserad mjölk. 
Detta är, precis som alla andra recept i det stora hela, enbart en inspiration där du själv kan dra ifrån eller lägga till utefter tycke och smak. Till exempel prova med andra nötter, kardemumma, vanilj, torkade aprikoser osv. Riktigt gott tyckte jag det var i alla fall!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar